Welcome to Cirio International

Please, choose your country

ITALY
Autentico Italiano dal 1856

AUTENTICO ITALIANO DAL 1856

De Italiaanse keuken behoort tot de oudste en populairste culinaire tradities ter wereld. Sommige gerechten zijn over de hele wereld bekend en worden overal gewaardeerd. Polenta bijvoorbeeld werd 2.000 jaar geleden al door het Romeinse leger gegeten en het recept is al die tijd ongewijzigd gebleven. Tomaten, in het Italiaans pomodori of ‘gouden appels’, komen oorspronkelijk uit Amerika en zijn door de Europese ontdekkingsreizigers naar Italië gebracht. Deze vruchten pasten zich snel aan het Italiaanse klimaat aan en zijn uitgegroeid tot een onmisbaar ingrediënt in Italiaanse gerechten. CIRIO, DE SMAAK VAN ITALIË VOOR TOMATENFANATEN!.
Francesco Cirio werd geboren in Nizza Monferrato, in de regio Piemont, op 25 december 1836. Hij groeide op in een bescheiden gezin waarvan de vader graanhandelaar was. Op veertienjarige leeftijd was hij al zeer actief op de groente- en fruitmarkt van Turijn. In 1856 begon hij met het conserveren van tomaten in conservenblikken om ze te kunnen exporteren. Hij richtte zijn eigen bedrijf op, dat later de naam ‘Cirio’ kreeg. Toen hij 20 jaar oud was, opende hij zijn eerste fabriek in Turijn. In 1861 breidde hij zijn tomatenteelt uit en liet hij verschillende productievestigingen in Zuid-Italië bouwen. In 1867 presenteerde Francesco Cirio zijn producten op de Wereldtentoonstelling van Parijs, waar hij prestigieuze prijzen won.

CIRIO, LEADER VAN DE NATUUR

Meer dan 14.500 landbouwers in Italie

DE ITALIAANSE RECEPTEN VAN CIRIO

Koken zoals de Italianen!

The Taste of Italy

Rome/Lazio: home of "Bucatini all'Amatriciana". At this point of the journey, just imagine yourself sitting at a restaurant table along the street, surrounded by smiling faces and whispering chats, under the warm sun of a neverending Spring. You are in Rome, in the heart of the Art and History.